Stefana Broadbent op TED: ‘we hebben vaker intiem contact tijdens werk’

Ik ben dol op cijfers uit sociaal wetenschappelijk onderzoek en in dit filmpje heeft Broadbent het over verschillende cijfers die betrekking hebben op nieuwe manieren van communiceren dmv ICT. Het bevestigt ouder onderzoek wat ik ken dat aangeeft dat men wel 100 vrienden kan hebben op facebook, maar toch maar toch vaak maar minder dan met 5 personen echt contact hebben.
Haar eigen onderzoek naar het gebruik mobiele telefoons laat zien dat ‘80% of the calls are made with 4 people’. En als je het heb over skype zijn dat er nog maar 2.

Ondanks dat dit aangeeft dat onze active kring nogal klein is stelt ze dat er een social verschuiving plaats vindt omdat omdat wanneer men contact heeft dat op allerlei tijden gebeurd. Daarmee breken we het oude patronen dat werk en prive meer gescheiden. Het leukste is eigenlijk nog dat ze er op wijst op zich dit patroon al eerder doorbroken had kunnen worden (telefoneren kunnen we al veel langer).

Leuke vraag waar ze mee eindigt hoe lang het nog zal duren dat er in de schoolklassen telefoons uit kinderen hun handen wordt gegrist… 😉

Advertenties
  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: